Pedagogisch beleidsplan

Ieder kind is uniek en daar willen wij in onze omgang, opvang en in ons aanbod van activiteiten op ingaan.

Na schooltijd wordt er altijd gezamenlijk gedronken en samen de dag besproken.

De kinderen zijn afkomstig van verschillende scholen. Om samen met elkaar een band op te bouwen worden er gezamenlijke werkstukken gemaakt en worden er groepsactiviteiten aangeboden, dit aan de hand van een maandelijks thema.

Er zijn activiteiten die de kinderen zelfstandig of gezamenlijk mogen ondernemen, zoals spelen met de playmobil, lego, spelletjes, puzzels of tafelvoetballen. Ook bieden we creatieve activiteiten aan als; bakken, koken, hutten bouwen, figuurzagen, schilderen, knutsels, etc. Op die manier willen we de motorische en creatieve ontwikkeling van de kinderen stimuleren.

 

TIjdens schoolvakanties worden er leuke en uitdagende vakantieprogramma's aangeboden waarbij uitdagende en sportieve uitstapjes ondernomen worden in de buurt naar musea, park of stad, of met onze Blusauto naar bos, strand, speeltuin of andere leuke plaatsen. Wij gaan hierbij uit van de behoeften van de kinderen en ook het weer is daar een stukje bepalend in. Wij hechten er waarde aan de kinderen rust en veiligheid te bieden en tegelijk  ook de mogelijkheid te bieden hun energie kwijt te kunnen door op een geschikte buitenplaats lekker te spelen en rennen.

 

Iedere dag zijn er vaste leidsters en een vaste chauffeur, dit betekend bekende gezichten voor de kinderen. Hieraan hechten wij veel waarde om de emotionele veiligheid van de kinderen te garanderen.

 

 

Kleinschaligheid - Kwaliteit - Identiteit - Huiselijkheid

Chr. kinderdagverblijf de Maneblussertjes Molenwater 33, 4331 SC Middelburg Telefoon: 0118-436181 Onze openingstijden